fredag den 8. januar 2021

To Rome with Love (Woody Allen, 2012)

Woody Allen, Flavio Parenti og Alison Pill ved Fonata de Trevi 

 ♥♥

Filmen har fire parallelle forløb, som kun har det til fælles, at de foregår i Rom, og handler om kærlighed i forskellige former.

Hayley (Alison Pill), amerikansk turist i Rom, møder Michelangelo (Flavio Parenti) og de forelsker sig. Hendes forældre Jerry (Woody Allen) og Phyllis (Judy Davis) kommer til byen for at møde Michelangelo og hans far Giancarlo (Fabio Armiliato) og mor. Jerry, som er pensioneret operainstruktør, hører Giancarlo synge i badet og presser ham til at optræde. Det viser sig, at Giancarlo kun kan synge ordentligt, hvis han står under bruseren, og hans korte sangkarriere topper med en opførelse af Pagliacci, hvor han synger stående under bruseren. Han vælger dog en mulig sangkarriere fra for at hellige sig arbejdet som bedemand og familien.

Nygifte Antonio (Alessandro Tiberi) og Milly (Alessandra Mastronardi) kommer fra Pordenone til Rom, fordi Antonios onkel har tilbudt ham et job I familievirksomheden. Milly beslutter sig for at få ordnet sit hår, farer vild, løber ind i en filmoptagelse, inviteres på frokost af sin filmhelt Luca Salta (Antonio Albanese) og ender på et hotelværelse med ham. De overraskes af en indbrudstyv, som Milly ender med at elske med.

Parallelt med dette er Antonio blevet overrasket af den prostituerede Anna (Penélope Cruz) mens han venter på familien. Hun må udgive sig for at være Milly og er med til frokost og haveselskab med familien. Til haveselskabet forfører Anna Antonio og lærer ham nogle nye teknikker.

Antonio og Milly mødes endelig på hotelværelset, beslutter at tage tilbage til Pordenone, og elsker.

Leopoldo (Roberto Benigni) lever et almindeligt, kedeligt liv med sin hustru Sofia (Monica Nappo) og deres to børn. En morgen er han uden videre blevet berømt, følges tæt af pressen og skal udtale sig om alt muligt. En dag, midt i et interview af Leopoldo, kaster pressen sig over en anden, og Leopoldo er ukendt igen. Han må erkende at begge liv kan være kedelige, men det som berømthed var sjovest.

John (Alec Baldwin) en kendt arkitekt går i sin gamle bydel i Rom, møder Jack (Jesse Eisenberg), som bor i Johns gamle lejlighedskompleks, og inviteres med op. Jacks kæreste Sally (Greta Gerwig) fortæller, at hun har inviteret Monica (Elliot Page), sin bedste veninde, til at bo hos dem. Jack kommer tættere og tættere på Monica, selvom John som en dårlig samvittighed, advarer ham. Jack og Monica ender med at forelske sig, men Jack vil ikke fortælle Sally noget før efter hendes forestående eksamen. Lige inden får Monica en opringning om en meget spændende filmmulighed, og alle planer med Jack er glemt.

Rom er en flot ramme om de fire historier, men ellers er det svært ved at se hvorfor filmen udspilles der, eller hvorfor de fire fortællinger er sat sammen. Det minder om en klassisk episodefilm, men uden noget til at binde episoderne sammen.

Både Hayleys historie og Leopoldos er der gode pointer i, men der er ikke rigtigt kød på historierne. Antonios er mere spændende, men alligevel får den ikke rigtigt luft under vingerne. John/Jacks historie er der perspektiver i, og den kunne måske have båret en hel film, men der mangler energi i historien, pointerne er lidt for tydelige, og konklusionen lidt for forudsigelig.

Der er en del sjove scener, noget god dialog, men for meget rutine og samlet er filmen i den svageste del af Woody Allens produktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar