søndag den 31. maj 2020

Læsehest med versefødder (Johannes Møllehave, 1986)


♥♥♥♥♡♡
Jeg har læst e-bogsudgaven fra 2015 udgivet af Lindhardt og Ringhof, den kan lånes på eReolen.

Læsehest med versefødder, med undertitlen Fra Folkevisen til den folkelige vise, er en meget læseværdig bog om glæden ved at læse digte.

Johannes Møllehave skriver entusiastisk, begejstret, kærligt og med dyb indfølelse og indlevelse om digte i alle mulige afskygninger: Børnevers og remser, læsevers, P. Sørensen-Fugholm, folkevisen, fædrelandsdigte, lykkedigte, folkelige viser, slentrevers, Blicher, Grundtvig, Emil Aarestrup, Sophus Claussen, Frank Jæger, Inger Christensen (Alfabet), Ivan Malinowski (Fuga), Benny Andersen (Tiden og storken), Halfdan Rasmussen (Kemo).

Jeg faldt over bogen i eReolen, fik lyst til at læse den, og blev revet med. Johannes Møllehave er rasende velskrivende og kan på eminent vis formidle og analysere. Digte, som jeg kender sporadisk, eller slet ikke kender, får pludselig indhold og dyb mening.

Der er digte/digtsamlinger jeg har fået lyst til at læse samlet ud fra introduktionerne i denne bog, specielt de sidste fire – fra kapitlet digtene: Alfabet, Fuga, Tiden og storken og Fremtiden er forbi. Johannes Møllehave har skrevet nogle vidunderlige analyser af digtene, og de kalder bare på mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar