torsdag den 14. maj 2020

Kongetro (Tobias Bukkehave, 2020)


♥♥♥♡♡♡
Kongetro: Loyal og trofast over for kongemagten (Den Danske Ordbog)

Kongetro er en spændingsroman, som udspilles i et internationalt miljø: En blodig prolog i Dubai. En begravelse og en hvervning i Danmark. En dramatisk efterforskning i Dubai. En flugt fra Dubai via Cypern til Berlin. Et slutspil i København. En epilog i Schweiz.

Hovedpersonen Tom Cortzen er søn af kontreadmiral Richard Cortzen og den russiske balletdanserinde Mariya. Han blev svigtet af sin far under en kritisk operation i Irak, og er kun vendt tilbage til Danmark for at deltage i faderens begravelse. Han bliver hvervet til at efterforske en iranske programmør Rhaman Khavaris død, vistnok mest fordi hans kæreste Julie Severin er dansk.

Rhaman har været hjernen bag noget software, som har potentiale til at forandre verden og er værd at myrde for …

Historien udvikler sig hurtigt og dramatisk og fra at være den, der jager, bliver Tom den, der er på flugt.

Det er en meget spændende historie, godt tænkt og i et hæsblæsende tempo. Der er temaer på internationalt niveau, på nationalt niveau og på personligt niveau.

Der er virkelig potentiale til noget stort i den fortælling.

Men jeg sidder tilbage med en underlig fornemmelse af noget uforløst.

Sprogligt er romanen noget haltende. Der er masser af udenlandske udtryk, forkortelser, slang, fremmedord, men det virker anstrengt, og bliver aldrig rigtigt flydende og naturligt. Der er et spændende persongalleri, men de er også uforløste og overfladisk beskrevet. Man kommer ikke under huden på dem, og forstår derfor ikke, hvorfor de handler som de gør. Det virker alt for konstrueret.

Men ret skal være ret: det er en fundament spændende historie, den er godt skruet sammen og bestemt ikke kedelig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar