onsdag den 3. februar 2021

One Hour With You (Ernst Lubitsch, 1932)

♥♥♥♥♡♡
Colette og Andrés foretrukne opholdssted (alle fotos: pre-code.com)

Dr. André Bertier (Maurice Chevalier) er lykkeligt gift med Colette (Jeanette MacDonald). 

Colette og Mitzi hilser på hinanden

Hendes gamle veninde Mitzi (Genevieve Tobin) kommer på besøg. Hun er gift med Professor Olivier (Roland Young), som mistænker hende for at være utro, og har hyret privatdetektiven Henri Dornier (Richard Carle) til at overvåge hende. Ved et stort selskab, som Bertiers er værter for, tror Colette at André har noget for med mademoiselle Martel (Josephine Dunn), mens det er Mitzi som jagter ham. 

Adolph lægger an på Colette, som bekymrer sig om hvor André er

Adolph (Charles Ruggles) er forelsket i Adolph. Colette og André skændes efter festen, han tager med Mitzi hjem, og Adolph, som er blevet tilbage, lægger an på Colette. Olivier får sin skilsmisse, Mitzi rejser lykkeligt videre og Colette og André forsones.

Der et er så meget pre-code, det handler så meget om sex (på en pæn måde forstås), det er fortalt med humor, der er de skønneste replikker og de mest charmerende udgaver af Jeanette MacDonald og Maurice Chevalier, og en overvældende djævel i paradis i form af Genevieve Tobin.

Mitzi og André, før de ved hvem hinanden er

André møder Mitzi før han ved, at det er Colettes veninde, og flygter, fordi hun er så åbenlyst flirtende. Han gør hvad han kan, for at stå i mod, men skæbnen og en lidt for naiv Colette gør livet meget svært for ham. Der er flere steder hvor han henvender sig direkte til publikum, og bl.a. sangen “I ask you what you would do? Heh, that’s what I did too.”. Ja, ingen tvivl om at han må ende med at være sammen med Mitzi, lidt for længe. Som han i en fantastisk scene bliver mindet om, da Olivier på basis af detektivens iagttagelser kan fortælle André på minuttet hvornår han satte sit i taxaen, som Mitzi sad i, hvor længe de kørte, hvor længe der gik, før de stod ud osv.

Filmens morale: utroskab er ok? Svaret svæver lidt i vinden, for vi formoder at André har været utro (to timer alene med Mitzi 😊), men Colettes ”utroskab” består i et enkelt kys fra den ufarlige Adolph. Men hun vælger at lade de to dele vægte lige meget og så ender alt godt, og efter hver især at have talt til publikum, kan de gå ind i soveværelset …

Der er nogle sangnumre i filmen, men det er den mindst musical-agtige film i bokssættet Lubitsch Musicals (Eclipse), som desuden omfatter The Love Parade (1929)The Smiling Lieutenant (1931) og Monte Carlo (1930). Bestemt  allesammen seværdige film.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar