tirsdag den 9. februar 2021

The Dentist (Leslie Pearce, 1932)

♥♥♡♡♡♡

Tandlægen i aktion

Mack Sennett har produceret og W. C. Fields skrevet denne kortfilm, hvor W.C. Fields spiller hovedrollen som en gennemusympatisk tandlæge, golfspiller og far.

En dårlig taber

Som golfspiller er han den dårlige taber, som ender med at smide sit udstyr og caddie i vandet, fordi det er gået dårligt.

Som far, fordi han låser sin datter inde, for at forhindre at hun kommer sammen med en ismand (manden der bringer is til køleskabet), og kun accepterer manden til sidst, fordi han hjælper ham mod at blive banket.

Pre-code: man tænker ikke på tandlæge som det første :-)

Og ikke mindst som tandlæge, hvor vi oplever nogle sære patienter. Der er en, som han nærmest udkæmper en brydekamp eller en seksualakt med, for at få en tand ud. Der er en, som han gør glad ved at fjerne ”noget”, som er faldet ned i hendes mund fra loftet (datteren tramper i gulvet af raseri). Der er en med et kæmpeskæg, hvor tandlægen bruger et stetoskop for at finde munden.

Er det en god film, er det en sjov film?

Jeg grinede af nogle af de groteske scener hos tandlægen – det er bestemt ikke en film man skal vise en, der lider af tandlægeskræk – men den koleriske figur kammer næsten for meget over i denne film, og den er ikke så elegant, som jeg husker andre af hans korte film.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar