fredag den 19. juni 2020

Tehuset på Mulberry Street (Sharon Owens, 2003)
♥♥♥♥♥♡
Originaltitel: The Tea House on Mulberry Street, 2003).

Jeg har læst den danske udgave fra 2016, oversat af Ursula Baum Hansen og udgivet af Rosenkilde & Bahnhof (eBog).

Det var tilfældigt at jeg faldt over Tehuset på Mulberry Street på eReolen. Jeg lånte den, begyndte at læse, og blev revet med.

Romanen er opbygget ganske enkelt. I centrum står titlens Tehus, som drives af Daniel og Penny. Daniel har en dunkel og ikke helt sympatisk fortid, han og Penny mødes og forelsker sig? og driver Tehuset, som hun har arvet efter sine forældre. Daniel er mærkelig, Penny finder en elsker og …

Tehuset besøges af en masse personer, hvis skæbner på forunderlig vis væves sammen, og er omdrejningspunktet for en romantisk og dramatisk fortælling, som ændrer mange livsforløb. Tvillingerne Beatrice og Alice, som indsamler penge til velgørende formål, inviteres til lovende arrangement som tak, og i processen finder ud af, at deres fortid er helt anderledes, end de havde troet. Beatrice og Alice får deres livs skuffelse, og deres kickstart på en ny tilværelse.

Brenda, som er fattig kunstmaler, forelsket i Nicolas Cage og drømmer om et gennembrud. Brenda får via en dramatisk brand udgangspunkt for en helt ny tilværelse. Henry og Aurora, et meget umage par, han forfatter, som drømmer om en stor aftale med et forlag, hun formand for Brontë-selskabet og deres aktiviteter. Henry og Aurora får på forunderlig vis hver deres nye liv.

Et andet umage par Sandie Smith, hendes supersælgermand Henry, og hans forældre, som bor i deres hjem. Sandie, opdager Henrys utroskab, og udtænker en raffineret hævn.

En række menneskeskæbner, som på elegant vis væves sammen, og resulterer i brud eller nye alliancer eller bare noget nyt.

Romanen er velskrevet, der sker en masse, der er godt flow, masser af indlevelse, forventede afslutninger og nogle ganske uventede. Det er en meget underholdende roman, masser af dramaer og følelser, og jeg må åbent erkende at jeg blev revet med, og følte med personerne.

Tehuset på Mulberry Street er velskrevet, dramatisk, humoristisk charmerede mv.

Jeg blev totalt revet med og er en stor fan!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar