mandag den 1. juni 2020

Der tre musketerer (Alexander Dumas, 1844)


♥♥♥♥♥♡
Originaltitel: Les trois mousquetaires. Oversat fra fransk af Clara Hammerich.

Jeg har læst e-bogsudgaven fra 2018 udgivet af Lindhardt og Ringhof, den kan lånes på eReolen.

Det er mange år siden jeg læste De tre musketerer første gang, men da jeg faldt over den på eReolen blev den straks lånt, og den er netop genlæst med den allerstørste fornøjelse.

Historien er en klassiker og er måske især gennem talrige filmatiseringer velkendt: den unge gascogner d'Artagnan møder de tre musketerer Athos, Porthos og Aramis og udmærker sig på forskellig vis i et politisk sprængfarligt miljø i midten af 1620’erne. Ludvig XIII var konge af Frankrig, Anna af Østrig var dronning, kardinal Richelieu sad i magtens centrum og et broget persongalleri indgår derudover, ikke mindst Anne de Breuil også kendt som Lady de Winther eller Mylady.

Det er en vidunderlig fortælling, med alt hvad hjertet kan begære af venskaber, fjendskaber, kærlighed, intriger, troskab, forræderi, ære, slagsmål, dueller osv. osv. Der er action for alle pengene, og det er elementært spændende og meget underholdende.

Det er uhyre nemt at blive suget ind i fortællingen, den er fortalt lige ud af landevejen, med masser af humor og glimt i øjet, og det er svært ikke at være vild med den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar