søndag den 4. januar 2009

Silent Witness: Body 21 (Douglas Mackinnon, 2004)

♥♥♥♡♡♡
Imdb. Body 21 er et dobbeltafsnit i en engelske serie om en gruppe retsmedicinere, der bistår med opklaring af forbrydelser. Afsnittet er fra sæson 8, hvor Sam Ryan (Amanda Burton) forlod serien; Amanda Burton er den uovertrufne stjerne og har om nogen båret serien første 7 sæsoner. Leo Dalton (William Gaminara) overtager professoratet efter Sam og gruppen består desuden af Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og Nikki Alexander (Emilia Fox).

Body 21 handler om en katastrofal togulykke med 21 omkomne. Nogle af de overlevne henvender sig til retsmedicinerne fordi de er utilfredse med at ansvaret for ulykken ikke er blevet placeret ved den første undersøgelse, og den anden obduktion af Body 21, det enogtyvende og eneste uidentificerede offer, bliver anledning til en spændende fornyet undersøgelse af hele ulykken og en vital rekonstruktion af ulykken.

Silent Witness handler meget om via objektive undersøgelse at finde frem til ”sandheden” i en given situation. Retsmedicinerne er udover de detaljeret beskrevne obduktioner også involveret i politimæssig efterforskning. Hele serien har udover de elementært spændende sager, også i høj grad baseret sig på at vise ikke mindst Sam Ryan som person, hendes personlige udvikling, hendes baggrund og bevæggrundene for hendes engagement. Leo og Harry er bare (endnu?) ikke så spændende, og Nikki er først lige trådt ind i serien. Uden det perspektiv er der tale om spændende, men ikke ekstraordinære krimier. Der arbejdes med omhu i afsnittet, og der er bortset fra selve togulykken ikke spektakulære dramaer, men der er en hel masse mindre sidehistorier, som der bliver pirket lidt til, uden at det rigtigt bliver vedkommende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar