fredag den 16. januar 2009

His First Flame (Harry Edwards, 1927) og Picking Peaches (Erle C. Kenton, 1924)

♥♥♡♡♡♡
Imdb. His First Flame. Imdb. Picking Peaches.

Harry Langdon (1884-1944) havde sin storhedstid på film i midten af 1920’erne, hvor han når han var bedst efter nogles mening næsten kunne måle sig med Charlie Chaplin, Harold Lloyd og Buster Keaton, en opfattelse jeg dog ikke deler. The Strong Man (1926), Tramp, Tramp, Tramp (1926) og Long Pants (1927) regnes for hans bedste film.

Grapevine Video har udgivet en DVD med hans første film Picking Peaches (1924) og hans første længere film His First Flame (udsendt 1927).

Jeg synes absolut bedst om Picking Peaches. Harry arbejder i en skobutik. Der er en række sjove episoder i butikken, hvor han uforvarende får generet de kvindelige kunder. Han har en affære med en af sine kunder; de tager til stranden sammen og følger en Beauty Fashion Contest. Både hans kone og hendes mand er i hælene på dem, og Harrys kone deltager oven i købet i konkurrencen i forklædning.
En klassik two-reeler med godt tempo, god idérigdom, en del falden-på-halen og masser af sjove episoder.

Blandt badeskønhederne er søstrene Alice og Marceline Day, sidstnævnte bl.a. kendt fra The Cameraman (1928) med Buster Keaton.

I His First Flame er Harry Howells (Harry Langdon) forlovet med Ethel Morgan (Natalie Kingston), som kun er interesseret i hans penge. Harrys onkel Amos McCarthy (Vernon Dent) advarer mod ægteskabet; efter en dramatisk brand, hvor onklen redder Ethel, opdager Harry sandheden om Ethels følelser. Ethels søster Mary (Ruth Hiatt) er rigtigt forelsket i Harry, og iscenesætter en brand for at give Harry lejlighed til at redde sig – og det lykkes, om end efter en masse misforståelser.

Der er spændende muligheder i filmen, men jeg synes ikke scenerne hænger så godt sammen, og filmen kommer aldrig rigtigt i gang.

Der er nogle få scener der hæver sig over gennemsnittet:
  • En kvindelig tyv slår ham ned og bytter tøj med ham
  • Han taber vielsesringen, og tror en forbipasserende kvinde har fået den på sin hæl, og følger hende ind i en skobutik, hvor han tror han hiver benet af hende (dog en ringere udgave af denne joke end i Picking Peaches)
  • Han er hjemme hos en gammel skolekammerat, og både hos genboen og hos klassekammeraten kan den forlovede Harry opleve dramatiske ægteskabelige slagsmål
Hvis ikke man i forvejen er Harry Langdon fan er dette næppe denne film, der får en omvendt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar