mandag den 5. april 2021

Monkey Business (Norman Z. McLeod, 1931)

♥♥♥♡♡♡

Groucho Marx og Thelma Todd (alle fotos: pre-code.com)

Monkey Business er den tredje film med Marx Brothers, efter Cocoanuts og Animal Crackers
Godt den første halvdel af filmen foregår på et krydstogtskib, hvor de fire Marx Brothers er med som blinde passager. De jagtes konstant af mandskabet, men undslipper hele tiden. 

Chico og Harpo hyres som bodyguards

De bliver hyret parvis af to rivaliserende gangstere, som bodyguards (!), Zeppo forelsker sig i "Big Joe" Helton (Rockliffe Fellowes) datter Mary (Ruth Hall), og Groucho flirter (bl.a.) med "Alky" Briggs (Harry Woods) hustru Lucille (Thelma Todd). 

Maurice "Chico" Chevalier

Landgangen er ikke uproblematisk, da ingen af de fire har pas, men prøver at komme i land med Maurice Chevaliers pas, og giver hver deres udgave af "You Brought a New Kind of Love to Me" ("If the nightingales could sing like you ..."). 

Den sidste del foregår ved et stort party, som Big Joe afholder for at hylde Mary, hun bliver kidnappet af Alky og hans folk, men befries af brødrene. 

Harpo indgår i dukketeatret

Chico og Harpo følger et skakspil

Der er mange vidunderlige scener i filmen bl.a. alle scenerne med Thelma Todd og Groucho, bl.a. en skøn tango, de fungerer bare sammen. Harpo i dukketeatret, hvor han er i total harmoni med tilskuerne (børnene) og kan generere autoriteterne. Scenen, hvor brødrene forsøger at efterligne Maurice Chevalier, for at komme i land. 

Men det kan ikke skjules, at historien, selv for en Marx Brothers film, er meget tyndbenet, og den sidste del af filmen, med Chicos klavernummer, Harpos harpenummer og afslutningsslagsmålet, hvor Zeppo slås med en skurk, mens de tre andre brødre ser på og kommenterer, som var det en sportsbegivenhed, er bare ikke på niveau. 

Filmen går i stå, da brødrene er kommet i land, og trods nogle fine momenter er den faktisk jævnt kedeligt i den sidste del.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar