tirsdag den 13. april 2021

Horse Feathers (Norman Z. McLeod, 1932)

♥♥♥♥♡♡

Everyone Says I Love You

Professor Quincy Adams Wagstaff (Groucho Marx) er hyret som rektor for Huxley College, hvor hans søn Frank (Zeppo Marx) har ”studeret” en del år. 

Ved indsættelsesceremonien får han forskellige råd, som udvikler sig til et sang- og dansenummer: ”I don't know what they have to say/It makes no difference anyway;/Whatever it is, I'm against it!”. 

Everyone Says I Love You

Frank er forelsket i the college widow Connie Bailey (Thelma Todd) og synger Everyone Says I Love You (Bert Kalmar and Harry Ruby) for hende. 

Everyone Says I Love You kommer i forskellige udgaver: Pinky (Harpo Marx) fløjter den for en hest og spiller den på harpe for Connie. 

Everyone Says I Love You

Baravelli (Chico Marx) spiller den for Connie i en sangtime. 

Everyone Says I Love You

Wagstaff synger den for Connie på en kanotur. 

Connie bor i en lejlighed sammen med Jennings (David Landau), som arbejder for Darwin College. Der er en vidunderlig scene, hvor Frank ringer til Connie, om han må komme og besøge hende. Connie tager afsked med Jennings, Pinky er skjult bag Jennings frakke og går sammen med ham, Frank kommer, Connie beder om en drink, han går ud for at mixe den, Wagstaff kommer og lægger an på hende, Pinky og Baravelli kommer med en isblok, som smides ud af vinduet, Jennings vender tilbage for spørger, hvad der sker, Baravelli siger han skal undervise Connie i sang, Wagstaff at han er blikkenslageren osv. osv. Det er musikalsk, timet, vittigt og noget af det bedste Marx Brothers overhovedet. 

Årets store begivenhed er fodboldkampen mod Darwin College. Frank overtaler sin far til at hyre to professionelle spillere til Huxleys hold. De holder til på en smugkro, hvor Baravelli er dørvogter mv.

Password???

Wagstaff kender ikke kodeordet, for at få adgang, men efter en klassisk scene kommer han ind, og får hyret Baravelli og Pinky, i den tro at de er fodboldspillere. 

Jennings har hyret de ”rigtige” fodboldspillere, og Baravelli og Pinky vil kidnappe dem, så de ikke kan deltage i kampen, de bliver selv kidnappet, men undslipper ved at save sig gennem gulvet og kommer i en hestetrukken affaldsvogn til kampen, som Huxley naturligvis vinder. 

Der er virkelig potentiale til noget større i denne film, men plottet ikke særlig godt og den afsluttende fodboldkamp lidt for meget slapstick.

I'm against it! er herlig, de forskellige udgaver af Everyone Says I Love You vidunderlige, Thelma Todd i en lidt større rolle er indtagende og brødrene stråler hver især. Så absolut seværdig.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar